Rotunjire automată pentru o arie de celule

Dacă într-un sheet se doreşte să fie formatate şi afişate valorile numerice prin rotunjire cu un anumit număr de zecimale, se poate crea următorul macrou. La fel de bine se poate crea o funcţie. Este important a se reţine că este necesară selectarea celulelor/ariei respective. Dacă selecţia se va face pentru toată foaia de calcul, durata de aplicare a codului riscă a fi foarte mare, ţinând cont că Excelul va „mătura” toate celulele respectivului sheet.

Dacă e nevoie, în loc de Round. se poate folosi RoundUp. sau RoundDown..
După selectarea celulelor vizate se afişează formularul de macrouri cu ajutorul combinaţiei ALT+F8 (dacă nu este vizibil meniul Developer) unde se va găsi şi fc_rotunj

  1. Funcţia Round rotunjește un număr la un număr specificat de cifre.
  2. Funcţia RoundUp rotunjește prin adaos un număr, în sensul dinspre 0, comportându-se ca ROUND, cu excepția că rotunjește numai prin adaos.
  3. Funcţia RoundDown rotunjește prin lipsă un număr, înspre 0, comportându-se ca ROUND, cu excepția că rotunjește numai prin lipsă.

 

Sursa: StackOverflow.com, Monkidea.com

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns