Aplicaţii pornite odată cu Windows-ul

Adăugare aplicaţie

Figura 1

Dacă la versiunile mai vechi de Windows, din managerul de activităţi (Task Manager) se puteau seta aplicaţiile care să pornească odată cu sistemul de operare, la Windows 10 procedura poate fi un pic aparte. Varianta cea mai rapidă ar fi următoarea:

  • fie în fereastra de căutare se scrie Run, fie se apasă combinaţia de taste Windows+R. În formularul Run se introduce comanda: shell:startup, apoi se apasă Enter. Se ajunge în calea C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup, unde „user” este numele contului windows de utilizator.
  • În folderul Startup se adaugă shortcut-ul aplicaţiei care dorim să pornească cu Windows-ul.

De exemplu, dacă se doreşte ca Microsoft Outlook să pornească odată cu windows-ul, se mai deschide o sesiune Windows Explorer, se caută fişierul-aplicaţie Outlook. Dând clic pe el, se ţine apăsat butorul stânga al mouse-ului şi se trage spre cealaltă fereastră Windows Explorer, unde se va crea shortcut-ul aferent.

Ştergere aplicaţie

Figura 2

Ştergerea se poate face, ajungând, ca mai sus, în folderul Startup, de unde se şterge, pur şi simplu scurtătura creată. Dezactivarea se poate face, însă, şi dacă se accesează butonul Start – Settings – Startup, unde apare şi aplicaţia adăugată anterior. Este suficient să se comute pe Disabled pentru a opri pornirea aplicaţiei simultan cu sistemul de operare.

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns