Redimensionarea selecţiei

În dorinţa de a selecta o imagine, cât mai precis – nu întotdeauna reuşim asta, din varii motive -, ar fi următoarea variantă: odată realizată selecţia acelei părţi din imagine, cu instrumentul Rectangular Marquee Tool , din principala bară de butoane, se apasă clic dreapta pe respectiva selecţie. Din meniul contextual se alege opţiunea Transform Selection.

Pe cadranul selecţiei vor apărea acele puncte care sugerează posibilitatea redimensionării.

Notă: în loc de clic dreapta, se putea alege opţiunea Transform Selection din meniul Select.

Obs: dacă se doreşte redimensionarea conţinutului selecţiei, atunci se alege, fie din meniul contextual, fie din meniul Edit, opţiunea Free Transform.

Dacă, ulterior, se doreşte a se realiza Crop pentru noua selecţie, veţi constata că, după operaţiunea anterioară, cam toate opţiunile din meniuri sunt inactive. Astfel, este necesară apăsarea din nou a butonului Rectangular Marquee Tool, iar apoi apăsăm Yes în formularul de dialog, pentru a aplica transformarea. Astfel, vom constata că s-au activat opţiunile din meniu, putând alege Crop din meniul Image.

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns