Ca o semnătură…

Fig. 1 – „Semnătura”

Este posibil (dar nu şi recomandabil) să trimiteţi un CV care necesită semnătură. Dar, pentru că nu aveţi imprimantă, nu aveţi scanner, atunci puteţi să-l „semnaţi” electronic. Nu, nu e vorba de arhi-cunoscuta semnătură electronică, ci de o imagine a semnăturii, suprapusă în documentul respectiv.

Desigur, acest exemplu este folosit doar pentru a sugera cum poate fi folosită o imagine într-un text.

În prealabil, este bine a se prelucra acea imagine, în scopul eliminării spaţiului alb, pentru a o putea salva într-un format care acceptă fundal transparent (.png, .gif etc.), în cazul în care se doreşte suprapunerea peste text (fig.1).

Fig. 2 – Inserare imagine

Ulterior, se deschide Word-ul. Din meniul Insert se alege opţiunea Picture (Fig. 2), căutându-se unde este salvată imaginea respectivă. Aceasta va fi integrată în document în locul unde era cursorul. Comportamentul imaginii va fi precum a unui text normal, datorată opţiunii implicite In Line with Text (Fig. 2). De aceea, pentru a putea plasa imaginea unde este necesar, va mai fi necesară o setare. Astfel, se dă clic dreapta pe imagine (semnătură) şi se alege, din meniul contextual, opţiunea Text Wrapping, opţiunea In Front of Text.

Fig. 3 – Alegerea opţiuniii In Front of Text

Pentru că imaginea este foarte mare, este necesară redimensionarea ei. Este important a se avea în vedere scalabilitatea imaginii, astfel ca aceasta să păstreze acelaşi raport lăţime/lungime. Pentru a realiza acest lucru pot fi folosite mai mult metode; recomand două variante rapide:

Fig. 4 – Redimensionare imagine
  • din meniul Format[1] se modifică lăţimea/înălţimea ( 3) – se va observa că, se modifică proporţional şi cealaltă[2], sau
  • dând clic pe figură, vor apărea nişte puncte de manevră; apăsând şi menţinând tastele Ctrl şi Shift, dacă se dă clic cu mouse-ul pe unul dintre punctele de manevră plasate în colţul figurii, se va remarca redimensionarea proporţională a semnăturii, astfel încât să nu fie mai lungă/lată.

Imaginea va putea fi plasată şi peste text, transparenţa ei nemascând literele…

[1] Apare doar dacă figura este selectată şi apare în dreapta celorlalte meniuri.

<

p class=”notaSubsolSimpla”>[2] Dimensiunea semnăturii de mai jos este chiar cea din Fig. 3.

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns