Concatenare #eronată

Fig. 1 – TextBox şi conţinut

Se poate întâmpla ca, în interiorul unui raport, nevoit fiind să ai eticheta unui câmp alături de acesta, să nu-ţi placă cum arată: prea mare distanţă, mai delicat de ajustat intervalul dintre ele etc. (fig. 1)

Poate fi util când se doreşte crearea, de exemplu, a unei cărţi de vizită, unde numele etichetelor câmpurilor nu ar fi necesar să fie aliniate.

Fig. 2 – Nume câmp identic cu nume control

O soluţie elegantă este concatenarea conţinutului etichetei, în interiorul obiectului TextBox (=”Sesiunea: ” & [loc_ses]). Foarte posibil, însă, să constaţi că apare mesajul #Error în locul conţinutului concatenat. Acest lucru se poate întâmpla din cauza „zăpăcelii” pe care o poate întâmpina Access-ul atunci când numele câmpului este acelaşi cu numele obiectului TextBox, după cum se poate remarca în figura 2.

Modalitatea simplă, în cazul de faţă: redenumirea proprietăţii Name a obiectului (în niciun caz nu shimbăm numele câmpului, din „Control Source”; în cazul, de faţă, în loc de loc_ses, dacă punem loc_sesiune, afişarea este cea corectă, astfel încât putem şterge în vorie eticheta „Sesiunea:”.

 

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns