#Deleted via ODBC

Mi s-a întâmplat un lucru banal, dar cu afişări stranii: deşi, în tabela din baza de date online vedeam conţinutul unei tabele foarte bine, în MS Access, unde am legat acea tabelă, prin intermediul ODBC, o parte din rânduri aveau conţinut, de la stânga la dreapta, pe fiecare câmp: #Deleted.

Am spus că este un lucru banal, întrucât am pierdut din vedere un mic aspect: câmpurile Short Text au dimensiunea de maxim 255 de caractere; le asociasem în MySQL cu cele de tip Text, care ar echivala cu Long Text-ul Access-ului. Rezolvarea a fost simplă: am schimbat câmpul din, Text, în VarChar(75) – atât îmi era mie necesar. Astfel că, redeschizând în Access tabela, conţinutul câmpurilor este în regulă.

Notă: chiar dacă veţi modifica în MySQL structura câmpului din Text în VarChar este posibil să vedeţi în MS Access că acel câmp este încă Long Text. Cu toate acestea, conţinutul se vede în regulă ceea ce dă de înţeles că update-ul structurii s-a făcut în background, urmând ca la un update al tabelei (pur şi simplu, dacă ştergeţi, de exemplu, legătura şi o refaceţi) să apară corect şi în Access.

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns