Fonturile de tip mono-space, cum ar fi Courier New, Lucida Console etc. au avantajul de a face un cod să se vadă mai aerisit şi este util, de asemenea, când se foloseşte efectul tabelar oferit de tab-uri.
Mie, însă, îmi este incomod, când folosesc opţiunea Additional CSS la administrarea unui site realizat în WordPress pentru că ocupă cam mult în lăţime, după cum se vede în figură, la font-family, unde a „zburat” conţinutul pe două rânduri.
O variantă comodă astfel încât să pot oricând aplica/renunţa la folosirea altui font – în astfel de situaţii este crearea unui mic plugin.
Pe scurt, paşii ar fi următorii:
- În FTP, folderul plugins (se găseşte în interiorul lui wp-content) se crează fişierul1 care va conţine codul aferent; eu l-am denumit soy-custom-font.php.
- În fişierul proaspăt creat se introduce codul de mai jos, cu menţiunea că detaliile privind numele plugin-ului, autorul, descrierea etc. pot fi adaptate în funcţie de cel care le-a realizat: [php]<br />
- În panoul de control al WordPress (Dashboard), secţiunea Plugins va apărea plugin-ul proaspăt creat care, odată activat, va înlocui fontul din fereastra Additional CSS, cu parametrii redaţi mai sus.
<?php<br />
/*<br />
Plugin Name: SOY Font Additional CSS<br />
Plugin URI:<br />
Description: Inlocuirea fontului din zona Additional CSS<br />
Author: Ovidiu.S<br />
Author URI: https://ovio.ro/<br />
Version: 1.0<br />
*/</p>
<p>Function admin_custom_font_additional_css() {<br />
ECHO ‘<br />
<STYLE><br />
.CodeMirror-wrap pre {<br />
font-family: "Archivo Narrow", sans-serif!important;<br />
font-size: 12px!important;<br />
line-height: 1.2!important;<br />
}<br />
</STYLE><br />
‘;<br />
}<br />
ADD_ACTION( ‘admin_enqueue_scripts’, ‘admin_custom_font_additional_css’ );<br />
?><br />
[/php]
1 Dacă plugin-ul nostru ar fi conţinut mai mult de un fişier, se justifica înglobarea lui într-un folder.