Eliminare fundal la anumite părţi dintr-un paragraf

Fig. 1

S-ar putea să fiţi nevoiţi să preluaţi un document, la care constataţi că anumite zone dintr-un paragraf sunt umbrite/colorate.

Fig. 2

Prima tendinţă – de a apela la butonul Text Highlight Color, din secţiunea Font a meniului Home (figura 1).

În cazul în care, constatăm că nu dispare culoarea de sub acel fragment de text, încercăm varianta a doua, prin apelarea, din acelaşi meniu Home, dar din secţiunea Paragraph, a butonului Shading (figura 2).

Fig. 3

Dacă se constată că nu dispare, prin niciuna din variantele de sus, atunci se alege butonul Borders and Shading, din meniul Home, aceeaşi secţiune Paragraph (figura 3); se alege tab-ul Shading şi se setează No Color. Partea delicată este că s-ar putea, totuşi, să constataţi că nu dispare formatarea fundalului. Revenim la acest ultim formular şi, din combobox-ul Apply to, se alege, în loc de Paragraph, opţiunea Text (există, dacă avem selectat, în prealabil, unul sau mai multe paragrafe).

Fig. 4

Formularul Borders and Shading poate fi invocat şi din meniul Page Layout, secţiunea Page Background, unde se apasă butonul Page Borders, apoi secţiunea Shading (figura 4).

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns