Vizualizare în modul Draft – eliminare încadrare text

Fig. 1

O serie de utilitare dedicate lucrului cu scripturi (coduri) nu sunt suficient de „săritoare” în a rezolva ceva. Astfel că, cel puţin eu, mai apelez la Word, în diferite circumstanţe*. Pentru a vedea cât mai bine codul, uneori este necesar ca rândul să nu se „rupă”, ci să continue, chiar dacă „iese” din decor.

Dacă setăm, ca mod de vizualizare, opţiunea Draft, am putea ajunge la acest deziderat, doar dacă mai facem o ajustare suplimentară. Astfel, în meniul File (dacă este vorba de Word 2010, Word 2013 sau Word 2016) sau butonul Office (dacă este vorba de Word 2007), se alege opţiunea Word Options, iar de acolo dăm clic pe Advanced unde, în secţiunea Show document content va fi necesar să bifăm opţiunea Show text wrapped within the document window.

* Spre exemplu, aveam multe sfârşituri de linie ale paragafului, cu tag-ul < b r / >, iar următoarea linie începea cu tag-ul < e m >, pe care eu îl voiam înaintea celui care „rupe” rândul. Ca să pot face căutarea şi înlocuirea automată, fiind în mai multe locuri, din Word, în formularul de căutare şi înlocuire, am înlocuit < b r / > ^ p < e m > cu < e m > < b r / > ^ p.
Practic, acel ^p (sfârşit de paragraf) m-a determinat să ajung în Word.

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns