Alternativa la Logout, prin blocarea (Lock) ecranului Windows

Este util, uneori, să blocaţi ecranul, dacă plecaţi de la calculator (principalul motiv poate ţine de confidenţiallitatea accesului sau, pur şi simplu, dacă trece pisica pe tastatură, să nu „scrie” ceva nedorit). O opţiune utilă este a realiza deconectarea (Sign out) din StartMenu.  Cea mai rapidă metodă este combinaţia de taste WinKey + L.

Această din urmă variantă se realizează fără a închide aplicaţiile deschise la acel moment, acesta putând fi un avataj considerabil, uneori. O problemă poate fi atunci când accesaţi computerul de la distanţă, în condiţiile în care nu toate combinaţiile de taste realizate local, pot fi realizate şi de la distanţă. În cazul dat, putem bloca ecranul accesăm managerul de activităţi (Task Manager) -> clic pe tab-ul cu utilizatori (Users) iar acolo se dă clic dreapta pe numele utilizatorului şi se alege opţiunea Disconnect, confirmând în fereastra care se deschide.

Dacă această operaţiune este folosită des, mai comod ar fi să se realizeze o scurtătură pe ecran, astfel:

  • click dreapta pe Desktop: New -> Shortcut
  • în fereastra care se deschide se introduce următorul cod: 
    C:\Windows\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation
  • după apăsarea opţiunii Next se inserează un nume şi se apasă Finish.
  • odată creată scurtătura, se poate da click-dreapta pe ea şi să se aleagă o anumită pictogramă.

Sursa: Microsoft.com

Author: Ovidiu.S

Suficient de pasionat de această zonă profesională ca, în cazul în care ştiu ceva - cât de puţin - să împărtăşesc cu alţii.

Lasă un răspuns